به گزارش خبرگزاری مهر، شهردار تهران در همایش "همت مضاعف ، کار مضاعف و ارتقای سلامت نظام اداری" افزود: روزانه هزاران بار تلفن های شهرداری توسط مردم به صدا در می آید و مردم با شهرداری به طور مستقیم در ارتباط هستند و من امروز این افتخار را دارم که بگویم حداقل توانسته ایم توجه نسبی مردم را در شهر تهران نسبت به شهرداری جلب کنیم .
وی فرسودگی و کهنگی در سه مجموعه نظمیه ، عدلیه و بلدیه را در طول دهه های گذشته از دلایل اصلی نارضایتی مردم از آنها دانست و گفت : کهنگی و فرسودگی در کارها ، ساختمان ها و گاهی آدم ها و اندیشه ها دلیل اصلی برخی نارضایتی هاست.
دکتر قالیباف افزود : برخی آلودگیها نیز از دیگر دلایل نارضایتی مردم از این سازمان هاست ، چراکه در سیستمی که آلودگی وجود دارد بی اعتمادی شکل می گیرد و زمانی که برای هر سازمانی از سوی مردم بی اعتمادی ایجاد شد کار آن سازمان تمام است.
شهردار پایتخت با بیان این که مهم ترین سرمایه هر سازمانی اعتماد مردم است ، تصریح کرد : هر جا که اعتماد از بین رفت ، کارآمدی نیز از بین می رود ؛ فرسودگی و کهنگی ، بی اعتمادی به دنبال دارد و بی اعتمادی نیز بی انگیزگی ایجاد می کند .
وی گفت: من جزو مدیرانی هستم که ازقاعده هرم مدیریت به راس آن آمده ام و نه بر عکس و همه سطوح را می شناسم . ما از فرهنگ جبهه آموخته ایم که اگر فرماندهی ایستاد و به رزمنده اش گفت برو شکست خورده است.
وی افزود: شرط اول مدیریت این است که مدیر با جرات بتواند بگوید که من زودتر از بقیه افرادم می آیم و دیرتر می روم و همچنین باید ارتباط روحی و روانی نیز با کارمندان برقرار شود .
شهردار تهران افزود : من مدیون تک تک کارکنان شهرداری هستم و به آنان گفته ام اگر کسی احساس کند که دغدغه معیشت آنان را ندارم می تواند در قیامت از من پاسخ بخواهد و اگر کارمندی به دلیل نیازهای واقعی اش شرمنده خانواده خود شد آن شرمندگی از آن من است و همه شهرداری باید احساس کنند که دغدغه آنان را دارم و به دنبال حل مشکلاتشان هستم و خانواده آنان را خانواده خود می دانم .
وی خاطر نشان کرد: با این کار دقت ، صحت و سرعت کار افزایش می یابد و این مهم نیز با فناوری اطلاعات میسر می شود و البته فناوری اطلاعات زمانی به نتیجه می رسد که فرآیند تصمیم گیری و کار را متحول کند و این با اتوماسیون اداری متفاوت است .
قالیباف با بیان این که باید نقش نیروهای انسانی در تصمیم گیری ها و تاثیر گذاری ها به حداقل برسد ، افزود : سیستم ها را با سلیقه نمی توان اداره کرد چنانچه در حوزه شهرسازی دیدم که دامنه قوانین آن قدر باز و قابل تغییر است که می توان از آن به هر نتیجه ای که می خواهیم برسیم و از این رو از 20 روز پیش به شهرداری ابلاغ کردیم که صدور پروانه دستی در شهرداری غیر قانونی است و حتما از این پس اگر کسی حداقل دخالت را نیز انجام دهد حتما قابل پیگیری است و قانون برای همه یکسان خواهد بود .
وی ادامه داد : در طرح جامع تهران نیز بافت فرسوده و واحد فرسوده در سیستم مشخص شد که از سال گذشته از پرداخت عوارض معاف شدند و با آن که تا امروز بیش از دهها هزار پروانه در این زمینه صادر شده است ، حتی 10 تخلف هم صورت نگرفته ، در صورتی که اگر این کار از طریق سیستمی انجام نمی شد ممکن بود زد و بندهایی صورت بگیرد.
شهردار تهران با بیان این که نظارت مردم بر خود را حق آنان می دانیم و مرکز 1888 در این زمینه راه اندازی شده است ، گفت : اگر باور داشته باشیم که مردم ما را می بینند به اموری که انجام می دهیم بیشتر توجه می کنیم و از 1888 هم گزارش خوبی از مردم به دست ما می رسد که در تصمیمات اساسی برخورد با تخلفات از این گزارش ها استفاده می شود .
قالیباف افزود : اگر فرسودگی و آلودگی از سازمان حل شود ، حتما اعتماد برقرار می شود و مشارکت معنادار مردم می شود و در نتیجه سیستم به سمت اصلاح شدن می رود .
وی در ادامه با اشاره به واگذاری امور گفت : باید سعی کنیم اختیارات را از خود سلب و آن را واگذار و در یک سیستم شبکه ای و قابل کنترل اجرا کنیم .
شهردار پایتخت ادامه داد: بر اساس نظر سنجی های انجام شده و آمار به دست آمده ، تخلفات در شهرداری تهران رو به کاهش و اعتماد مردم به شهرداری رو به افزایش است و شاهد آن نیز این است که پنج سال پیش وقتی به محله ای می رفتم همه اعتراض می کردند و کمتر کسی بود که که از شهرداری تشکر کند ، اما امروز عمدتا با صدای بلند از شهرداری تشکر می کنند و اگر مشکلی است به آرامی آن را به من می گویند .
قالیباف در ادامه اظهار کرد : معتقدم اگر کارها را شکلی درست نکنیم امکان رسیدگی ماهیتی نیز وجود ندارد و از طرفی باور دارم اگر کارها در دیوان محاسبات وسازمان بازرسی در هر دستگاه نظارتی در بخش شکلی باقی ماند یقین کنید به اولین جایی که اشکال وارد است و آلودگی دارد و کارآمدی را از کار می اندازد ، بخشی است که دستگاه نظارتی فقط در حوزه شکلی باقی مانده است ، هرچند کار ماهیتی نیز بدون کار شکلی امکان پذیر نیست اما ماندن در کار شکلی ما را از اهداف خود دور می کند و گاهی احساس می شود دستگاه های نظارتی به آن بخش کمتر توجه دارند .
بر اساس این گزارش ، حجت الاسلام پورمحمدی نیز در این نشست ، ضمن تشکر از زحمات شهرداری تهران گفت : بر اساس گزارشات دریافت شده شهرداری تهران جزو پنج سازمان برتری انتخاب شده است که در ارتقای سلامت نظام اداری گام برداشته و همچنین غرفه شهرداری نیز جزو غرفه های فعال انتخاب شده است که اقدامات خوبی را در غرفه ها به نمایش گذاشته است.
نظر شما